Matvrede
Mat må man ha for å leve
men mat er også en del av strevet
det vet alle levende og døde
at mat er mer enn føde
før var glutenfritt sært
nå er det populært
rene moten
på linje med ingefærroten
og annet etnisk
gjerne fisk
surret i jomfruolje
det er slutt på røkt kolje
og kjøtt som er rødt
er proppfullt av antibiotika
og helt dødt
etter å ha blitt foret opp på soya
fra Brasil
og fraktet milevis
i en langreist slaktebil
vi trykker i oss karbo og proteiner
oksidanter, histaminer og toksiner
hva enn du setter tennene i
er det ikke mat,
men et tema i ernæringsfysiologi
ingen ting er ett fett
ingen vet om det er bra med lett
bortsett fra salat, men blir du mett?
sulter gjør snart også
melkeproduserende bønder
for Tine skummer fløten
og folk har gått over til grønne bønner
men ute eter vi loff
mens vi snakker e-settende
om tilsetningsstoff
drikker flytende brød
som er brygget på den nøgne ø
setter et kosttilskudd rett i blodet
får en deilig og dyr rus
som vi topper med en billig
sukkerbombe-brus,
en Solo
mens vi skriker «yolo"
nei vår stakkars skrott
har fan ikke godt av alt små-godt
så vi hiver i oss sushi-rått
på jakt etter lykken og riktig diett
med flerumettet fett
som gjør at vi kan leve
et halvår lenger
tyggende på selleristenger
mens vi bruker opp offentlige penger
og beslaglegger sykehussenger
i kø for fedmeoperasjon
fordi vi ikke klarte å vise moderasjon
vi spiste for mye sukker og salt
det gikk fanden meg galt
på første klasse og veldig gjerne
på en restaurant med minst én
Michelin-stjerne
…men mat må vi jo ha
og noe må jo kokkene ha å leve a'
så spis og vær glad
mat er vel stort sett kos
bortsett fra lungemos